İş Makinesi Tescil, Rapor İşlemleri

Ana Sayfa » Servislerimiz » Genel Sekreterlik » İş Makinesi Tescil, Rapor İşlemleri

2918 Sayılı Kara yolları Trafik Kanunu Uyarınca İş makineleri: ”Yol inşaat makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan, iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş, kara yollarında insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçlardır.

Söz konusu araçların tescil işlemleri Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yapılmaktadır. Anılan mevzuat kapsamında iş makinesi sahipleri iş makinelerinin satın alınmasına ilişkin fatura tarihinden itibaren üç ay; devir sureti ile Noter Satışından itibaren en geç bir ay içinde firmanın bulunduğu yer Ticaret ve Sanayi Odasına tescil ettirmekle yükümlüdür. Tescil işlemleri TOBB Tarafından Hazırlanan ”İş Makinelerinin Tescili İle İlgili Esaslar” a uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Firma yukarıdaki belgeler ile odaya müracaat ettikten sonra talebi incelenir. Oda veznesine İş makinesi tescil ücretini yatırdıktan sonra işlemi tamamlanır.

İŞ MAKİNESİ TESCİLİ BAŞVURU FORMU

İSTENİLEN BELGELER