Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri

Ana Sayfa » Duyurular » Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri

İlgi: 05/01/2022 tarih E-96893951-302.02.01-3228063/42 Sayılı yazısında;

Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerine ilişkin iş ve işlemler 3516 sayılı  Ölçüler ve Ayar Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmelikler çerçevesinde yürütülmekte olup,9.maddesinin (b)fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabi tutulmaktadırlar.

EK:Tartı Aletleri Uyarı Hk. (3)

Saygılarımızla.