Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler – Gürcistan

Ana Sayfa » Önemli Bilgilendirmeler » Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler – Gürcistan

Ticaret Bakanlığı tarafından  Ticaret Müşavir ve Ataşeleri ile Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere,

17 Aralık 2020 Perşembe günü 14:00-15:30 saatleri arasında Gürcistan ”Tiflis ve Batum Temsilcileri İş Dünyası ile buluşuyor.

Sohbet toplantısı “Microsoft Teams” uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Toplantıya https://dtybs.ticaret.gov.tr/e-sohbetler/takvim/detay/gurcistan-temsilcilerimiz-is-dunyamz-ile-bulusuyor/  linke tıklayarak kayıt olmak suretiyle katılabilirsiniz (Internet Explorer tarayıcısı desteklememektedir).Microsoft Teams uygulaması bilgisayarlara yüklenebileceği gibi web üzerinden de katılım mümkündür. Sohbet toplantısının akıllı mobil cihazlardan takip edilebilmesi için ise Microsoft Teams uygulamasının mobil cihazlara indirilmesi gerekmektedir.

Konuşmacılar ;

Ahmet Cüneyt DARÇIN – Tiflis Ticaret Müşaviri

Didem DİRLİK SONGÜR – Batum Ticaret Ataşesi

Feyza ERDOĞAN – Batum Ticaret Ataşesi

Cemal YANGIN – Alucon Group Yönetim Kurulu Başkanı – (DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı)

Mehmet MELEK – Gürcistan Ülke Müdürü – Beko

Erdoğan ŞAHİN – Turizm Yatırımları Genel Müdürü – Maqro Group

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi