Ticaret Müşavirlikleri Elektronik Sohbetler ”Polonya ve Belçika”

Ana Sayfa » Önemli Bilgilendirmeler » Ticaret Müşavirlikleri Elektronik Sohbetler ”Polonya ve Belçika”

Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret Müşavir ve Ataşeleri ile Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere,

13 Ekim 2020 Salı günü 14.30-16.00 saatleri arasında Polonya E-Sohbet Toplantısı,

15 Ekim 2020 Perşembe günü ise 14.30-16.00 saatleri arasında Belçika E-Sohbet Toplantısı

düzenlenecektir.

Söz konusu ülkelerde görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerimiz ile bu ülkelerde iş yapmakta olan iş insanlarının  konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini paylaşacağı e-sohbet toplantılarının programı ve kayıt linki ekte yer almaktadır.

EK : Polonya E-Sohbet Toplantısı Kayıt Linki için   Tıklayınız

EK :Belçika E-Sohbet Toplantısı Kayıt Linki için  Tıklayınız

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi