Ana Sayfa » Önemli Bilgilendirmeler » Berlin,Düsseldorf,Frankfurt,Hamburg,Hannover,Münih,Stuttgart Temsilcileri İş Dünyası ile Buluşuyor

Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde Ticaret Müşavirlikleri ile elektronik sohbetler gerçekleştirilmektedir.

08 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14:30-16:00 saatleri arasında Berlin,Düsseldorf,Frankfurt,Hamburg,Hannover,Münih,Stuttgart Temsilcileri ile elektronik sohbet gerçekleştirilecektir.

Sohbet toplantısı “Microsoft Teams” uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Toplantıya https://dtybs.ticaret.gov.tr/e-sohbetler/takvim/detay/almanya-temsilcilerimiz-is-dunyamz-ile-bulusuyor/     linke tıklayarak kayıt olmak suretiyle katılabilirsiniz (Internet Explorer tarayıcısı desteklememektedir).Microsoft Teams uygulaması bilgisayarlara yüklenebileceği gibi web üzerinden de katılım mümkündür. Sohbet toplantısının akıllı mobil cihazlardan takip edilebilmesi için ise Microsoft Teams uygulamasının mobil cihazlara indirilmesi gerekmektedir.

Konuşmacılar;

Abdullah SOYLU – Berlin Ticaret Müşaviri

Berrak BİLGEN BEŞERGİL – Berlin Ticaret Müşavir

Uğur ÖZCAN – Hamburg Ticaret Ataşesi

Anıl GÜRTUNA KAYA – Düsseldorf Ticaret Ataşesi

Nilüfer SANDALLI – Hannover Ticaret Ataşesi

Ayman Ertan ÇOBAN – Münih Ticaret Ataşesi

Tansu Günendi – Frankfurt Ticaret Ataşesi

Oya DEMİRKAN – Stuttgart Ticaret Ataşesi

Saygılarımızla.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi