Ana Sayfa » Duyurular » 2020/1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Verilmesi ve Ödenmesi 28 Mayıs 2020 Sonuna Kadar Uzatılmıştır

Sayın Üyemiz,

Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan 12.05.2020 tarih ve 130 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleriyle, 18 Mayıs 2020 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2020 birinci geçici vergi dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Mayıs 2020 Perşembe günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Sirkülerde yapılan düzenlemeye göre uzatma, ilgili geçici vergi dönemi itibariyle beyanname verme tarihi 18 Mayıs 2020 günü sonu olan özel hesap dönemine sahip mükellefleri de kapsamaktadır.

VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ