Ana Sayfa » Duyurular » 2020 Yılına Ait Yıllık İşletme Cetveli Hk. / İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün Duyurusu

Sayın Üyemiz,

Konya Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden alınan yazıda;

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. maddesine göre Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların aynı kanunun 5. maddesine göre bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini her yıl sonu itibariyle en geç 4 ay içinde İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne verilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Her yıl Nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunlu olan Yıllık İşletme Cetveli http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra “Belge No ile İşletmemi Getir” bölümünden sorumlu olan işletme yetkilisi üzerine çekilip e-devlet entegrasyonu tamamlanır ve cetvel girişi yapılabilir.

2020 Yılına ait yıllık işletme cetvelini süresi içinde (2021 Nisan ayı sonuna kadar) vermeyen firmalara 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği 1.730 TL. (binyediyüzotuz) idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 2020 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşleteme Cetvellerinizi zamanında vermeniz konusunda bilgilerinizi önemle rica ederiz.

Saygılarımızla.

üst yazı