Konya Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Web Sitesine Hoşgeldiniz

E-Posta : konyaereglitso@tobb.org.tr

Telefon : 0332 713 10 73

Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Ana Sayfa » Duyurular » Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

Sayın Üyemiz;

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞKUR (Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü) Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığından gelen yazıda Aktif İşgücü Hizmetlerinin
Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te, 19/04/2025 tarih ve 32875 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan “Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değişiklik yapıldığı bildirilmiştir. Yapılan değişiklikler çerçevesinde, Mesleki Eğitim Kursları (MEK), İşbaşı Eğitim Programları (İEP) ve Birliğimiz ile Bakanlığımız arasında 23.09.2024 tarihinde imzalanan Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülen NİYEP kurslarına ilişkin uygulama süreçlerinde önemli iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu düzenlemeler ile temel amaç, işverenlerimizin nitelikli işgücüne erişimini kolaylaştırmak, istihdam süreçlerini etkinleştirmek ve bölgesel kalkınmayı desteklemektir. Yapılan değişikliklerin detaylarını içeren bilgilendirme metni ekte yer almaktadır.

 

EK

 

 

 

Bilgilerinize Sunarız.

Saygılarımızla,

EREĞLİ KONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

Bu içerik toplam 1 kişi tarafından okunmuş.
TR / ENG
WhatsApp Şikeyet-Öneri-0 537 592 1073