AB’nin Dijital Kovid-19 Sertifika Sistemine Ülkemizin Dâhil Edilmesi

Ana Sayfa » Duyurular » AB’nin Dijital Kovid-19 Sertifika Sistemine Ülkemizin Dâhil Edilmesi

İLGİ : 07/09/2021 Tarih ve 84403118-720-8091 Sayılı Yazısında;

İlgi kayıtlı yazıda, Avrupa Birliği’nin (AB) “Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi”ne ülkemizin de dâhil edilmesi ve ülkemiz tarafından tanzim olunan aşı sertifikalarına eşdeğerlik verilmesine yönelik bir basın açıklaması yapıldığı ve konuyla ilgili bir Yeterlilik Kararı yayımlandığı bildirilerek, bahsi geçen basın açıklamasında; ülkemizin, Avrupa Birliği’nin sertifika sistemine dâhil edileceği ve ülkemiz tarafından düzenlenen Dijital Aşı Sertifikalarının Avrupa Birliği tarafından düzenlenen sertifikalara denk olacağı ifade edilmekle birlikte, Kovid-19 salgını döneminde, AB ile ülkemiz, Kuzey Makedonya ve Ukrayna arasındaki güvenli seyahatin kolaylaştırılacağı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, bununla birlikte, 20.08.2021 tarihinde Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlanan Karar’da; 26 Temmuz 2021 tarihinde yapılan değerlendirme neticesinde ülkemizin Kovid-19 kapsamındaki aşı, test ve iyileşme sertifikalarının 2021/953 sayılı Tüzükte belirtilen şartları taşıdığının tespit edildiği ve bu kararla birlikte, ülkemizin “Avrupa Birliği Dijital Kovid-19 Aşı Sertifikası Sistemi”ne dâhil edildiği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından “Health Pass” sistemine göre düzenlenen Kovid-19 aşı, test ve iyileşme sertifikalarının (sadece AB’de onaylı Covid-19 aşıları için geçerlidir) Birlik içinde serbest dolaşım hakkının kolaylaştırılması amacıyla 2021/953 sayılı Tüzük uyarınca düzenlenen sertifikalara eşdeğer olduğunun kabul edildiği belirtilmiştir.

Saygılarımızla…

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE