Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı Hakkında

TOBB’dan alınan yazıda; Avrupa Komisyonu tarafından, 11 Aralık 2019 tarihinde dünya kamuoyu ile paylaşılan “Avrupa Yeşil Mutabakatı” ile, AB sanayisinin 2050 yılına kadar dönüşümünü öngören yeni bir strateji ortaya konduğu belirtilmiştir.

Bahse konu stratejiyle belirlenen hedeflerin hayata geçirilmesine katkı sağlamak ve bu alanda yapılacak Ar- Ge ve inovasyon çalışmalarına destek olmak amacıyla, Avrupa Komisyonu tarafından Eylül 2020’de, Ufuk 2020 Programı kapsamında, “Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısının (European Green Deal Cali)” açılması beklenmektedir.

Bu çerçevede, 1 milyar avro bütçeli yeni çağrı bünyesinde, Avrupa’nın iklim ve çevre ile ilgili zorluklarının üstesinden gelmek üzere 11 öncelikli alan altında 20 konu başlığı belirlenmiştir.

Söz konusu çağrılara, araştırma kuruluşları, üniversiteler, finans kurumları, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, ulusal ve yerel yönetimler, sosyal girişimciler ve gerçek kişiler başvuruda bulunabilecektir. Söz konusu çağrılar kapsamında desteklenecek alanlara ve çağrı koşullarına ilişkin olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme dokümanı ekte yer almaktadır.

Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısının etkin biçimde duyurulması ve ilgili paydaşların bu çağrıdan azami ölçüde faydalanabilmelerine yönelik olarak Bakanlık tarafından hazırlanan bilgilendirme sunumlarına https://h2020.org.tr/tr/haberler/ufuk2020-programi-green-deal-yesilmutabakat-cagrisi-cevrimici-bilgi-gunu-gerceklesti adresinden erişim sağlanabilmektedir.

EK : Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı

Saygılarımızla.