Ana Sayfa » Duyurular » Birleşik Krallık´a İhracatta Karşılaşılan İhracat Engellerinin İhracat Performansı Üzerindeki Etkisi Üzerine Yürütülen Anket Çalışması Hakkında

Sayın Üyemiz,

İLGİ : TOBB’nin 22.10.2021 Tarih ve 61828824-100-9600 Sayılı Yazısında;

İlgi kayıtlı yazıda, Birleşik Krallık’a ihracat yapan firmaların, ihracatta karşılaştığı engellerin ihracat performansı ile arasındaki ilişkinin bir anket çalışması ile ortaya konulmasının amaçlandığı ifade edilerek, ankete ilişkin bilgilendirme yapılmıştı.

Anket çalışmasının tamamlanma süresinin 15 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirilmiştir. Anketin işletme yöneticisi ya da ihracat birim sorumlusu tarafından değerlendirilerek, en uygun olan cevabın işaretlenmesi talep edilmektedir. Ayrıca, anket soruları üzerinden güvenilir sonuçlara ulaşılabilmesi için cevapların gerçeği yansıtır nitelikte ve eksiksiz olmasının gerektiği vurgulanmıştır. Bu itibarla, https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=95  uzantısından ankete erişilebilecektir.

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE