Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri

Ana Sayfa » Duyurular » Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri

Sayın Sigorta Acentesi Üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda Halk Sigorta – Ticari Alacak Sigortası Direktörü Ali Sertaç Canal’ın katılımı ile sigorta acentalarına yönelik gerçekleştirilecek olan seminerde “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” sistemi anlatılacak olup, seminer sonunda sigorta acentalarının konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır. 8 Mayıs 2020 Cuma günü saat 14:30’da internet üzerinden yapılacak olan “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri” ne katılım için toplantı adresi aşağıda belirtilmiştir.

Saygılarımızla.

Toplantı Adresi:

Toplantıya
https://tobb-org.zoom.us/j/97091714258?pwd=TVByQ3l2NnhhaG1JL1FjUFlOM2Ridz09 linkinden katılabilirsiniz.
Tüm sigorta acentalarına katılım ücretsizdir.
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi nedir?
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası;

• KOBİ’lerin alacaklarını garanti altına alan,
  • KOBİ’lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmını Devlet Destekli Alacak Sigortası Havuzu tarafından karşılayan bir sigorta sistemidir. Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır.

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden kimler faydalanabilir?
Yıllık toplam cirosu 125 milyon TL’ye kadar olan tüm sektörlerdeki işletmeler kapsam dâhilindedir.
Alacak sigortasının faydaları nelerdir?

• KOBİ’yi ticari borçların ödenmeme riskine karşı korur.
  • Ticari faaliyetlerinizde riskleri en güvenilir şekilde yönetmenizi sağlar.
  • Vadeli satış sonrasında belirlenen tarihte ödenmeyen alacakların KOBİ’yi sıkıntıya sokmasını ve nakit akışlarını bozmasını önler.
  • Firmaların ileriye dönük mali planlarında aksamaları ortadan kaldırır.

İletişimkobi@tobb.org.tr, 0312 218 24 31