Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri

Ana Sayfa » Duyurular » Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri

Sayın Sigorta Acentesi Üyelerimiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda Halk Sigorta – Ticari Alacak Sigortası Direktörü Ali Sertaç Canal’ın katılımı ile sigorta acentalarına yönelik gerçekleştirilecek olan seminerde “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” sistemi anlatılacak olup, seminer sonunda sigorta acentalarının konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır. 8 Mayıs 2020 Cuma günü saat 14:30’da internet üzerinden yapılacak olan “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri” ne katılım için toplantı adresi aşağıda belirtilmiştir.

Saygılarımızla.

Toplantı Adresi:

Toplantıya
https://tobb-org.zoom.us/j/97091714258?pwd=TVByQ3l2NnhhaG1JL1FjUFlOM2Ridz09 linkinden katılabilirsiniz.
Tüm sigorta acentalarına katılım ücretsizdir.
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi nedir?
Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası;

• KOBİ’lerin alacaklarını garanti altına alan,
  • KOBİ’lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmını Devlet Destekli Alacak Sigortası Havuzu tarafından karşılayan bir sigorta sistemidir. Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır.

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’nden kimler faydalanabilir?
Yıllık toplam cirosu 125 milyon TL’ye kadar olan tüm sektörlerdeki işletmeler kapsam dâhilindedir.
Alacak sigortasının faydaları nelerdir?

• KOBİ’yi ticari borçların ödenmeme riskine karşı korur.
  • Ticari faaliyetlerinizde riskleri en güvenilir şekilde yönetmenizi sağlar.
  • Vadeli satış sonrasında belirlenen tarihte ödenmeyen alacakların KOBİ’yi sıkıntıya sokmasını ve nakit akışlarını bozmasını önler.
  • Firmaların ileriye dönük mali planlarında aksamaları ortadan kaldırır.

İletişimkobi@tobb.org.tr, 0312 218 24 31

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi