Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) İstanbul Tahran-İslamabad Yük Treni

Ana Sayfa » Duyurular » Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) İstanbul Tahran-İslamabad Yük Treni

Sayın Üyemiz,

TOBB’ dan alınan yazıda, T.C. Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün yazısına atfen;

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) toplantısı neticesinde, İstanbul-Tahran-İslamabad (ITI) Yük Treni’nin hizmete sokulması konusunda, ülkemiz, İran ve Pakistan Demiryolları arasında mutabakata varıldığı ve bu kapsamda rekabetçi ve cazip bir taşıma tarifesi oluşturulacağı belirtilmiştir.

Taşıma organizasyonunun sağlanması adına, her ülke tarafından aşağıda bilgileri verilen ulusal forwarder şirketlerin tespit edildiği belirtilmiştir.

ITI Yük Treni, Türkiye-İran-Pakistan parkurunda işletilecek; trenle, konteyner ve konvansiyonel yükler taşınabilecek; yükler, hat farklılığından dolayı İran’ın Zahedan kentinde aktarmaya tabi tutulacak ve trene Türkiye ve Pakistan’da farklı noktalardan yük verilmesi mümkün olacağı belirtilmiştir.

Türkiye (Köseköy) (1850 km) – İran (2603 km) – Pakistan (İslamabad) (1990 km) arasında toplam taşıma süresi 14 gün olarak hesaplandığı belirtilmiştir.

İstanbul-Tahran-İslamabad (ITI) Yük Treni Ulusal Forwarder Şirketleri:

Türkiye: MFA Lojistik A. Ş. (+90 531 779 29 90; +90 312 557 56 81; info@mfalojistik.com)

İran: Rassan Rail Pars (+98 912 140 27 00)

Pakistan: Haroon Brothers & Co. (+92 332 94 66 135)

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı