Emre Aykırı Davranış (Hurda ve İkinci El Malzeme Alım Satımları)

Ana Sayfa » Duyurular » Emre Aykırı Davranış (Hurda ve İkinci El Malzeme Alım Satımları)

İlgi : Konya Valiliği’nin 05.04.2021 tarihli ve E-28963378-249-9342 sayılı 2021/1 Genel Emir yazısı.

Valilik Makamından alınan ilgi yazıda özetle; Hırsızlık suçuna konu eşyanın ikinci el piyasasında  alım-satımı hırsızlığın neden olduğu maddi/manevi zararları artırdığı ve adli birimlerce olayların aydınlatılması aşamasında, çalıntı eşyaların çabuk el ve yer değiştirmesi, ikinci el piyasasında herhangi bir kayıt tutulmadan ve belge olmadan alış/satışının yapılabilmesi çalıntı eşyalara ulaşılmasını ve şüphelilerin tespitini zorlaştırmakta olduğu, hırsızlık suçuna konu eşyanın ikinci el piyasasında satışının önlenmesi, bir menfaat temini açısından cazip bir yol olarak görünmesinin önüne geçilmesi, hırsızlık olayları sonrası elde edilen eşyanın tespiti üzerine olayın aydınlatılması, şüphelilerin tespiti/yakalanması ve kamu düzeninin korunması amacıyla hurda alım ve satımı yapan gerçek ve tüzel kişiler ile Elektronik eşya ve beyaz eşya olarak tabir edilen (Cep telefonu, bilgisayar, tablet, fotoğraf makinası, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, akü, bakır malzeme vb.) eşyaları ikinci el olarak alım satımı üzerine faaliyet gösterenlerin ilgi yazı ekinde gönderilen İkinci el Malzeme Alım Satım Belgesini tanzim etmeleri ve 1 yıl süre ile saklamaları gerektiği ifade edilmektedir.

Konuyla ilgili Genel Emir yazısı ve eki İkinci El Malzeme Alım Satım Belgesi genel emir yazısı aşağıdaki linkte verilmiştir.

İkinci El Malzeme Alım-Satım Belgesi İçin ; Tıklayınız

İkinci El Malzeme Alım Satım Belgesi Genel Emir Yazısı ; Tıklayınız

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı