Genel Kurul Toplantılarının Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Genel Kurul Toplantılarının Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 28.08.2020 Tarih ve 34221550-045.99-7390 Sayılı Yazısı ekinde;

Bilindiği üzere Türk Ticaret Kanunu’nun  1527’inci maddesi uyarınca Anonim Şirketlerin Genel Kurul toplantıları ve Limited Şirketlerin Ortaklar Kurulu toplantıları elektronik ortamda yapılabilmektedir.

Genel Kurul toplantılarına elektronik ortamda katılım Ticaret Bakanlığı’nın verdiği yetkiye istinaden Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Pay sahipleri ve/veya temsilcileri,toplantılara fiziken gitmelerine gerek kalmaksızın e-GKS’den elektronik imzaları veya mobil imzaları ile istedikleri yerden katılabilmekte,toplantı salonundan yapılan canlı yayını izleyip,görüş ve oylarını iletebilmektedir.30.10.2012-31.07.2020 tarihleri arasında e-GKS de 3305 adet genel kurul toplantısı yapılmış olup,bu toplantılara 134.159 kişi e-GKS’den katılarak haklarını kullanmıştır.

Ticaret Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında şirket sözleşmelerinde hüküm bulunmasa dahi,şirketlerin elektronik ortamda genel kurul veya yönetim/müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirebilmelerine olanak sağlanmıştır.Bu bağlamda şirket sözleşmelerinin hüküm bulunmasa bile şirketler genel kurul toplantılarını e-GKS’de yapmaya başlamıştır.

Küresel salgın tehdidinin devam ettiği bu süreçte,şirketlerin farkındalığının artırılması teminen,genel kurul /ortaklar kurulu toplantılarını henüz yapamamış tüm şirketlerin genel kurul toplantılarını Ticaret Bakanlığı’nın verdiği yetkiye istinaden hukuken geçerli olarak e-GKS sisteminden yapmanız mümkündür.

EK :E-GKS

Saygılarımızla.

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/