Ana Sayfa » Duyurular » “ICC SME360X” KOBİ’ler için Çevre Üzerindeki Etkilerini Ölçme ve Değerlendirme Platformu Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 08/10/2021 Tarih ve 34221550-050.99-9053 Sayılı Yazısında;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyet göstermekte olan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ülkemizde ICC’nin temsilciliğini üstlenmektedir. ICC’nin küresel ağı, 100’den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki teşebbüs, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsamaktadır. 92 ülkede Milli Komitesi bulunan ICC’nin en etkili Milli Komitelerinden biri olan Türkiye Milli Komitesi güçlü ve köklü bir Milli Komite olarak uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin önde gelen hukuk büroları, bankaları, firmaları, iş dünyası kuruluşları ve ticaret odaları dahil olmak üzere 250’den fazla üyeyi temsil etmektedir. ICC Türkiye Milli Komitesi, Türk iş dünyasının uluslararası çalışmalarına katkı sağlamak hedefiyle, başta tahkim, bankacılık, gümrük, rekabet, dijitalleşme, fikri mülkiyet ve dış ticaret olmak üzere ICC’nin faaliyet gösterdiği alanlarda faaliyetlerini sürdürmektedir.
ICC’nin bir girişimi olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) İş Dünyası Forumu’yla eş zamanlı olarak SME360X Platformunun açılışı yapılmıştır. KOBİ’ler için Çevre Üzerindeki Etkilerini Ölçme ve Değerlendirme Platformu; KOBİ’lerin dijital ekonomiye dahil edilmesi ve büyümelerine, ticaret yapmalarına ve dirençli olmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. SME360X; KOBİ’lerin çevre üzerindeki etkilerini ölçmeleri ve değerlendirmeleri için dijital bir değerlendirme aracıdır. Bir KOBİ, temel ortam verilerini SME360X’e girdikten sonra, platform otomatik olarak küresel bir kıyaslama sistemine dayalı olarak tahmini bir sürdürülebilirlik puanı ve değerlendirme sağlamaktadır.
KOBİ’lerin daha çevreci ve daha rekabetçi olmasını amaçlayan SME360X platformunun tanıtım broşürü ektedir.

EK : brochuresep2021_iccsme360x (3 sayfa)

Saygılarımızla…

Sayın Üyemiz,

9 Haziran 2021 Tarihli ve 31506 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında,

Üyelerimizin 30/4/2021 tarihine kadar ödenmemiş Yıllık Aidat ve Munzam Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

27/08/2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4420 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ise 7326 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerinin birer ay uzatıldığı belirtilmiştir.

Bu durumda, üyelerin Kanundan faydalanmak için yapacağı başvuru süresi bir ay uzatılarak 31/10/2021 tarihine, yapılandırmaya başvuranların borçlarının ilk taksit süresi de bir ay uzatılarak 30/11/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Diğer Bilgiler:

1.Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

2.Yapılandırmaya başvuran üyelerimiz aidat borçlarını peşin ve/veya 6 taksit şeklinde ödeyebilecektir.

3.Belirtilen döneme isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmada taksitli ödeme seçeneğini talep eden üyelerimizin;

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:DİLEKÇE