İran’a ait Eyalet Tanıtım Kartları Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İran’a ait Eyalet Tanıtım Kartları Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 11/10/2021 Tarih ve 84403118-720-9149 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 08.10.2021 tarih ve 68038150 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Tahran Ticaret Müşavirliğimiz tarafından iletilen bir yazıya atfen, İran’da bulunan 31 eyaletin (Ostan) tamamı için Tebriz ve Urumiye Ticaret Ataşeliklerimizin de katkılarıyla, Ostan (İran Eyaleti) Tanıtım Kartları oluşturulduğu ifade edilmektedir.
Ostan Tanıtım Kartları’nda her bir eyaletin nüfusu, sosyoekonomik gelişmişlik seviyesi, sanayi bölgeleri, hizmet sektörleri, dış ticaretindeki önde gelen ürün ve ülkeler bulunmakta olup kartların İran’daki yatırımcılarımızın çalışmalarını kolaylaştırması, eyaletlere yatırım veya iş seyahati yapmak isteyenler için genel bir perspektif vermesinin hedeflendiği belirtilmektedir. Söz konusu kartlara https://ticaret.gov.tr/yurtdisi-teskilati/guney-asya/iran/raporlar/musavirlik-raporlari adresinden ulaşılabilir.

Saygılarımızla…