İşyerleri ve Ulaşım Araçları İçin COVID-19 Çalışma Rehberi Afişleri Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İşyerleri ve Ulaşım Araçları İçin COVID-19 Çalışma Rehberi Afişleri Hakkında

Sayın Üyemiz,

TOBB’ den alınan yazıda, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından, “Çalışma Rehberi Afişi” ve “Kapasite Bilgisi Afişi” hazırlandığı belirtilmiştir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı kararı ile faaliyetine izin verilen sektörler dahil toplam 39 sektördeki işyeri, yaşam alanları ve ulaşım araçları ile ilgili Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Çalışma Rehberlerine bağlantısından ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda “Restoran-Lokanta-Kafe-Pastane ve Yeme İçme Yerleri, Kahve ve Kıraathaneler, Çay Bahçeleri, Dernek Lokalleri, Alışveriş Merkezleri, Market ve Süpermarketler, Bakkallar, Kasap-Mana-Kuruyemişçi ve Diğer Gıda Satış Yerleri, Büfe-Kantin ve Bayiler, Akaryakıt ve Otogaz İstasyonları, Berber ve Kuaförler, Spor Salonları ve Spor Merkezleri, Havuzlar ve Site Havuzları, Plajlar ve Yüzme Alanları, Semt Pazarları ve Pazar Yerleri, Giyim ve Süs Eşyası Pazarları, Konfeksiyon ve Giyim Mağazaları, Ayakkabı ve Çanta Mağazaları, Beyaz Eşya ve Mobilya Mağazaları, Kitap ve Kırtasiye Mağazaları, Oyuncak Mağazaları, Elektronik Ürün-Telefon ve Telekomünikasyon Mağazaları, Kozmetik ve Parfümeri Mağazaları, Kuyumcu-Bijuteri ve Saatçiler, Optisyenlik Müesseseleri, Ofis ve Büro Sisteminde Faaliyet Gösteren İşyerleri, Emlakçılar ve Gayrimenkul Danışmanları, Oto Galeriler ve Oto Kiralama Şirketleri, Oto Kuaför ve Oto Yıkamalar, Oto Servis-Tamirhane ve Lastikçiler, Terzi Lostra ve Kuru Temizlemeciler, Tesisatçılar, Ticari Taksiler, Ticari Taksi Durakları, Kent İçi Toplu Ulaşım Araçları, Kent İçi Toplu Ulaşım Aracı Durakları, Personel Servisleri, Şehirler Arası Otobüsler, Şehirler Arası Trenler” sektörüne ilişkin faaliyet gösterenlerin afişleri internet ortamından temin edilerek bastırılması ve iş yerlerine asılması talep edilmektedir.İlgili Afişlere ulaşım linkleri ekte belirtilmiştir.

Saygılarımızla.

EK : https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/calisma-rehberi-afisleri.html

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/