İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ Hakkında

Ticaret Bakanlığından İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ Hakkında 1 Haziran 2020 tarih ve 31172 Sayılı Resmi Gazetede  usul ve esaslar hakkında düzenleme yapılmıştır.

Bu Tebliğin amacı, 30/6/2020  tarihli ve 2710 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca, bu Tebliğin Ek-1’indeki tabloda Gümrük Tarife Pozisyonu (GTİP) ve tanımları yer alan eşyanın ithalatında açılan tarife kontenjanlarının dağıtımı, yönetimi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarını düzenlemektir.

Söz konusu tebliğ ekte bilgilerinize sunulmaktadır,

EK : 1 Temmuz 2020 ÇARŞAMBA

EK : 20200701-11-1