İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ

Ana Sayfa » Duyurular » İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ

Ticaret Bakanlığın’dan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ Hakkında 14 Temmuz 2020 Tarih ve 31185 Sayılı Resmi Gazetede usul ve esaslar hakkında düzenleme yapılmıştır.

Bu Tebliğin amacı, 30/12/2019 tarihli ve 1953 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca açılan tarife kontenjanlarının ilgili mevzuat çerçevesinde ilk dağıtımı sonucunda artakalan kontenjanların dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarını düzenlemektir.

Söz konusu tebliğ ekte bilginize sunulmuştur,

EK : 14 TEMMUZ 2020-6

EK: 20200714-6-1