Kanada´dan Çin ve Vietnam´a Mobilyada Damping ve Sübvansiyon Soruşturması

Ana Sayfa » Duyurular » Kanada´dan Çin ve Vietnam´a Mobilyada Damping ve Sübvansiyon Soruşturması

İlgi: TOBB’nin  61828824-100- Sayılı Yazısı ;

İlgi kayıtlı yazıda, Kanada Sınır Hizmetleri Kurumu (CBSA) tarafından 5 Mayıs 2021 tarihinde yapılan bildirimde Özel İthalat Önlemleri Yasası’nın (Special Import Measures Act-SIMA) 38(1) maddesine göre Çin ve Vietnam’dan ithal edilen oturmaya mahsus içleri doldurulmuş ve kaplanmış nitelikte olan belirli mobilyalarda, yapılan ilk belirlemelere göre söz konusu yazı ekinde belirtilen firmalar için belirtilen oranlarda damping ve sübvansiyon tespit edildiği bildirilmektedir. Soruşturmaya konu ürünler arasında;

– Yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar (kamp veya bahçede kullanılanlar hariç) (G.T.P. 9401.40.00.00),

– Ahşap iskeletli oturmaya mahsus diğer mobilyalar-içleri doldurulmuş, kaplanmış olanlar (G.T.P. 9401.61.10.10; G.T.P. 9401.61.10.90),

– Metal iskeletli oturmaya mahsus diğer mobilyalar-içleri doldurulmuş, kaplanmış olanlar (G.T.P. 9401.71.10.10; G.T.P.9401.71.10.90) şeklinde verilen G.T.P. numaralarının referans olarak verildiği ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, Çin ve Vietnam’dan 5 Mayıs 2021 tarihi ve sonrasında ithal edilecek söz konusu ürünlere yönelik uygulanacak geçici önlem kapsamında, yazı ekinde belirtilen oranlarda ilave vergi uygulanacağı belirtilmektedir.

EK :Ticaret Bakanlığı’ndan Alınan Yazı(9 Sayfa)

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı

Sayın Üyemiz,

T.C. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ve;

Ancak belirtilen zaman aralıklarında çalışacak olan personelinize, firmanıza geliş gidişlerde kullanılmak üzere ekte yer alan görev belgesinin verilmesi ve çalışanınızın söz konusu yazıyı yanında bulundurması gerekmektedir.

Ekte tarafınıza sunmuş olduğumuz Görev Belgeleri manuel olarak doldurularak 01/06/2021 tarihine kadar geçerli olacak olup 01/06/2021 tarihinden itibaren işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişilerin, e­-devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Ayrıca 01/06/2021 tarihine kadar faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, sgk döküm belgeleri ile birlikte izin belgeleri  geçerli olacaktır.

İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yayınladığı genelge ve “görev belgesi” tarafınıza aşağıda ek olarak sunulmuştur.

EK :Görev Belgesi İçin; Tıklayınız

EK :Görev Belgesi Düzenleme Detayları İçin ; Tıklayınız

COVID-19 Kapsamındaki Tedbirlere Yönelik  Olarak 14/04/2021 Tarih ve  2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesine İstinaden; Mesai Saatlerimiz Değişmiştir.

15/04/2021 Tarihinden İtibaren Odamız  10:00 – 12:30 ve 13:00-16:00 Saatleri Arasında  Hizmet Verecektir.

Bilgilerinize sunulur,

Saygılarımızla…