Kısa Çalışma Ödeneği Alanlar İçin Yeni Eksik Gün Kodu Oluşturulduğu hk.

Ana Sayfa » Duyurular » Kısa Çalışma Ödeneği Alanlar İçin Yeni Eksik Gün Kodu Oluşturulduğu hk.

Sayın Üyemiz,

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan duyuruda;

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ay içinde başka eksik gün nedeni olması durumunda “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” adında yeni kod oluşturulmuş, yabancı sigortalılar için 18 ve 27 numaralı eksik gün kodlarının da seçilebilme imkânı getirildiği belirtilmektedir.

İşyerinde kısa çalışma ödeneği alan sigortalı bulunması halinde, bu sigortalıların eksik gün nedeni SGK’ ya “18 Kısa çalışma ödeneği” olarak bildiriliyordu.

Aynı ayda başka eksik gün nedeni olması halinde, hangi koddan bildirim yapılacağı işverenler tarafından tereddüt edilen konular arasında yer almaktaydı.

SGK tarafından 6/4/2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre, SGK’nın bu kapsamda olan sigortalılar için “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” adında yeni bir eksik gün kodu oluşturduğu anlaşılmıştır.

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ayda başka bir eksik gün nedeni olması halinde (İstirahat, tutukluluk vs) eksik gün nedeni olarak “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kodu seçilmelidir.

Yine aynı açıklamada “18 Kısa çalışma ödeneği” ve “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kod numaralı eksik gün nedenlerinin yabancı sigortalılar için de tanımlandığı belirtilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla.