Kısa Çalışma ve Nakdi Ücret Desteğinden Yararlanma Süresi 1 Ay Uzatıldı

Ana Sayfa » Duyurular » Kısa Çalışma ve Nakdi Ücret Desteğinden Yararlanma Süresi 1 Ay Uzatıldı

Sayın Üyemiz,

31/07/2020 tarihli 31202 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2810 ve 2811 sayılı Cumhurbaşkanı Kararları gereği kısa çalışma ödeneği süresi ile birlikte, fesih yasağı ve nakdi ücret desteğinden yararlanma süreleri de bir ay daha uzatılmıştır.

Buna göre kısa çalışma ödeneği süresi;

• Dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 30 Haziran’a kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olmak,
  • Kısa çalışma ödeneği sure uzatımından yararlanmak için süre uzatımı için yeni bir başvuruya ve uygunluk tespitine gerek bulunmamak,
  • Daha önce kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için aynı şartları aşmamak kaydıyla,

29/06/2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen süreler içinde kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından belirtilen sürelerin bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay daha uzatılmıştır.

24857 sayılı Kanunun geçici 10’uncu maddesi gereği işten çıkarma yasağı 17/09/2020 tarihine uzatılmıştır.

Saygılarımızla.

EKLER: