Koranavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)

Ana Sayfa » Duyurular » Koranavirüs Tedbirleri (Geçici/Süreli Düzenleme)

Sayın üyemiz;

Tüm dünyada küresel bir tehdit durumuna gelmiş olan COVID-19 salgınına karşı ülkemiz genelinde koruyucu tedbirlerin alınması gerekliliğinin ortaya çıktığı ve Koronavirüsün yayılımının önlenmesi ve taşımacılarımıza etkisinin en aza indirgenmesini teminen, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında bir kısım tedbirler alındığı malumunuzdur. Ancak, ülkemizde ve dünyada Koronavirüs salgınına ilişkin normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, söz konusu tedbirlerin kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.Bu kapsamda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan 28.02.2022 tarihli, 178983 sayılı yazıda, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında alınan geçici tedbirlerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca alınan 21.02.2021 tarih ve 54434 sayılı Bakanlık Oluru ile 01.07.2022 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacağı hususu bildirilmiştir.

01.07.2022 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacak tedbirlere ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.