Ana Sayfa » Duyurular » Koronavirüs(Covıd-19) Nedeni İle Ekmek Satışında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

T.C.

EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

Sayı      :24238922-399-E.1006522                                                                                 25-03-2020

Konu    :Korona Virüs Tedbirleri

Çin’in Wuhan eyaletinde başlayan ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covıd-19) salgınının devam ettiği süre içerisinde,Bakanlığımızca bazı tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirilmiştir.

Bu nedenle,halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını azaltmak amacıyla,5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri,Bitki Sağlığı,Gıda ve yem Kanununun 26 ıncı maddesinin 5 inci fıkrası gereğince bazı tedbirler alınması uygun görülmüştür.Bu kapsamda:

Piyasaya arz edilen,ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında,ürünleri tüketicinin doğrudan alması engellenecektir.Ekmek,ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri aşağıda belirtilen 3 satışa sunulabilecektir.

1-Hazır ambalajlı olarak,

2-Ambalaj malzemesi içerisinde:Emek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecektir.Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının,ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır.

3-Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler:Bu ürünler sadece,bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecektir.

Ayrıca Pazar,manav gibi yerlerde,sokaklarda ,seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacaktır.

Bilgilerinize.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı