Ana Sayfa » Duyurular » Koronavirüs(Covıd-19) Nedeni İle Ekmek Satışında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

T.C.

EREĞLİ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

Sayı      :24238922-399-E.1006522                                                                                 25-03-2020

Konu    :Korona Virüs Tedbirleri

Çin’in Wuhan eyaletinde başlayan ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covıd-19) salgınının devam ettiği süre içerisinde,Bakanlığımızca bazı tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirilmiştir.

Bu nedenle,halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını azaltmak amacıyla,5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri,Bitki Sağlığı,Gıda ve yem Kanununun 26 ıncı maddesinin 5 inci fıkrası gereğince bazı tedbirler alınması uygun görülmüştür.Bu kapsamda:

Piyasaya arz edilen,ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışında,ürünleri tüketicinin doğrudan alması engellenecektir.Ekmek,ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri aşağıda belirtilen 3 satışa sunulabilecektir.

1-Hazır ambalajlı olarak,

2-Ambalaj malzemesi içerisinde:Emek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecektir.Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının,ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır.

3-Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler:Bu ürünler sadece,bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecektir.

Ayrıca Pazar,manav gibi yerlerde,sokaklarda ,seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacaktır.

Bilgilerinize.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi