Kuzey İrlanda’ya A.TR Dolaşım Belgesi Düzenlenmesi

Ana Sayfa » Duyurular » Kuzey İrlanda’ya A.TR Dolaşım Belgesi Düzenlenmesi

Sayın üyemiz;

İLGİ : TOBB’nin 27/12/2021 Tarih ve E-34221550-101.99-11593 Sayılı Yazısında;

İlgi : a) Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 16.12.2021 tarihli ve 69994418 sayılı yazı.
b) Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 24.12.2021 tarihli ve 70381565 sayılı yazı.
İlgi (a)’da kayıtlı yazıya istinaden, Kuzey İrlanda’ya yapılacak ihracat işlemlerinde A.TR Dolaşım Belgesi’nin düzenlenebilmesine yönelik, Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi’nde (MEDOS) gerekli güncellemeler Birliğimizce tamamlanmış olup, konu hakkındaki duyuru MEDOS’ta yapılmıştı.
Bu defa, ekte bir örneği sunulan ilgi (b)’de kayıtlı yazıda, Kuzey İrlanda’ya ithal edildikten sonra AB’ye ihraç edilme ihtimali yüksek olan “riskli ürünler” ile ilgili bilgi verilmiştir.

EK : Ekli Liste

Saygılarımızla…