Kuzey Makedonya İsminin Medos’a Eklenmesi Hakkında Duyuru

Ana Sayfa » Duyurular » Kuzey Makedonya İsminin Medos’a Eklenmesi Hakkında Duyuru

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza ulaşan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atıfta bulunularak, Yunanistan ile Makedonya arasında imzalanan Prespa Anlaşması’nın 12 Şubat 2019 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmış, bahse konu anlaşmaya istinaden Makedonya Cumhuriyeti’nin resmi adının “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti” (Republic of North Macedonia), kısaltılmış adının “Kuzey Makedonya” (North Macedonia) olarak değiştirildiği bildirilmiştir.

Bu itibarla, ihracatçılarımızın bahse konu ülke ile yapacakları ticarette sıkıntı yaşamamasını teminen, Odalar Birliği’nce MEDOS‘ta kullanılan ülke listelerinde gerekli güncellemeler yapılmıştır.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.