Ana Sayfa » Duyurular » Organize Sanayi Bölgeleri ve Sanayi İşletmelerinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi Hakkında

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen;

12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nin Ek 1-B’sinde yer alan “Bina ve Yerleşkeler İçin Uygulama Takvimi” kapsamında Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) ve içerisinde bulunan tüm işletmelerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurması ve Sıfır Atık Bilgi Sistemi (SABS) üzerinden sıfır atık belgesi alması gerekmekte olduğu belirtilmiştir.

Yazıda, sıfır atık kapsamındaki tüm iş ve işlemlerin OSB yönetimi tarafından yerine getirilebileceği gibi OSB yönetimi koordinasyonunda da yapılabileceği belirtilerek, süreç ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verilmektedir.

Söz konusu yazı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Saygılarımızla.

EK :Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yazısı

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 17/11/2020 tarih ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda ve borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yılı aidatı 1. taksit  borçları da yasa kapsamındadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Mart 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe Müdürlüğüne kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 28/02/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

6. Vergi Mükellefiyeti sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.

EK : Yapılandırma Başvuru Dilekçesi