Pakistan Yatırım Zirvesi 2022 hk.

Ana Sayfa » Duyurular » Pakistan Yatırım Zirvesi 2022 hk.

TOBB’nin 15.03.2022 Tarih E-34221550-720-2763 sayılı yazısı,

İlgi yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen, Pakistan’ın önde gelen yatırım teşvik ajansı olan Pakistan Yatırım Kurulu’nun (The Board of Investment – BOI), diğer faaliyetlerinin yanı sıra, Özel Ekonomik Bölgeler kurulmasını kolaylaştırarak ve yerli/yabancı yatırımları teşvik ederek Pakistan’ı gerçek anlamda sanayileşmiş bir ülkeye dönüştürmek amacıyla yüksek marjinal etkiye sahip faaliyetler yürüttüğü bildirilmektedir. Yazıda devamla, Covid-19’un hafiflemesi sonrasında küresel ekonominin açılması ile birlikte birçok yatırımcının gelecekteki yatırımları için yeni ev sahibi ülkeler aradığı ve bu kapsamda BOI tarafından, 30-31 Mart 2022 tarihlerinde İslamabad Serena Hotel’de, yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen bir “Yatırım Zirvesi” düzenleneceği belirtilmektedir. Pakistan Başbakanı Imran Han tarafından açılışı yapılması planlanan Zirve kapsamında, turizm, madencilik, tarım ve gıda üretimi, tekstil, konut ve yapı inşaat, bilgi teknolojileri, otomotiv, taşımacılık, ulaştırma, lojistik ve eczacılık sektörlerindeki yatırım imkanları ile Pakistan’daki Özel Ekonomik Bölgelerin tanıtılacağı ifade edilmektedir.
Söz konusu etkinliğe katılım sağlamayı arzu edebilecek yatırımcıların bilgilerinin ekli tabloya işlenerek, Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, 18 Mart 2022 Cuma gününe Birliğimize iletilmesi hususunda gereğini rica ederim.