Port Sudan Limanı’nın ve Hartum’a Bağlanan Karayolunun Kapanması Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Port Sudan Limanı’nın ve Hartum’a Bağlanan Karayolunun Kapanması Hakkında

İLGİ : TOBB’nin 08/10/2021 Tarih ve 84403118-720-9069 Sayılı Yazısında;

İlgi : Ticaret Bakanlığı’nın 07.10.2021 tarihli ve 67974125 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Doğu Sudan’ın Beja Kabileleri üyelerinin, bölgedeki siyasal otorite boşluğu ve kötü ekonomik koşulları protesto etmek için Port Sudan Limanı’ndaki faaliyetlerin durmasına sebebiyet verecek şekilde bir isyan başlattıkları bildirilmektedir. Anılan isyan çerçevesinde, Hartum’a bağlanan anayolu kapattıkları ve söz konusu limanın kapanmasından önce limana indirilmiş konteynerlerin gümrük işlemlerinin gerçekleştirilememesi nedeniyle büyük miktarlarda demuraj masraflarının oluştuğu bildirilmektedir.
Yazıda devamla, ihracatçılarımızın, mal teslimi yapan acentalar ile mücbir sebep durumundan dolayı yeniden bir değerlendirme yapılmasını talep etmelerinde ve Sudan’daki durumu takip ederek yükleme yapmalarında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Saygılarımızla…