Ana Sayfa » Duyurular » SGK pirim teşviki destek ve indirimlerden yararlanma başvurusunu yasal süreci içinde yapan iş verenlerin, bu taleplerine ilişkin düzenlemeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 03.06.2020 tarih 4753 sayılı tarafımıza ulaşan yazıda;

Sosyal Güvenlik  Kurumu Başkanlığının 0 1/06/2020 tarihi ve 41481264-207.02-E.6383458 sayılı  Genel Yazısında;

Çin’in  Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Ülkemizde de 11/03/2020 tarihinden itibaren görülen  yeni tip koronavüs (COVID-19) salgını nedeniyle, 5510 sayılı Kanunun Ek 17’nci maddesi kapsamında  geriye dönük  pirim  teşviki  destek ve indirimlerden yararlanma başvurusunu yasal süreci  içinde  yapan iş verenlerin, bu taleplerine ilişkin düzenleyecekleri iptal/asıl/ek nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerinin/muhtasar ve prim  hizmet beyannamelerini en son Kuruma verme tarihlerinde değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

Konuya ilişkin yazı Ek’te sunulmuştur.

EK: tobb-sgk-genel-yazisi

Saygılarımızla.

ODA AİDATLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU !!!

Sayın Üyemiz,

2020 yılı Oda aidatlarının (yıllık ve munzam) 1. ve 2. taksitlerinin son ödeme süresi; 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 17:30’da sona erecektir.

ODA AİDATLARINIZI;

Son ödeme gününden sonra tahsil edilecek aidatlara gecikme zammı eklenerek (kanun gereği) tahsil edilecektir.

EREĞLİ KONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/