Sri Lanka Tarafından Turizm Konusunda Düzenlenen Etkinlik Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Sri Lanka Tarafından Turizm Konusunda Düzenlenen Etkinlik Hakkında

İlgi : Dışişleri Bakanlığı’nın 01.07.2021 tarih ve 32962771 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, “Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı” (AİGK) (Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia – CICA) Sekretaryasından alınan yazıya atfen, Sri Lanka Turizm Tanıtım Bürosu’nun 17 Ağustos 2021 tarihinde “Turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla AİGK Üye Devletleri ile sanal B2B oturumu” (Virtual business to business (B2B) interactive session with CICA Member States to enhance tourism cooperation) başlıklı etkinliği düzenlemeyi planladığı bildirilmektedir.

Kazakistan Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in inisiyatifiyle hayata geçirilen AİGK/CICA sürecinin hedefi, Asya’da Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılanmasının temellerini atmak ve Asya’da güvenlik anlayışına çok taraflı yaklaşımlar getirilmesi yoluyla işbirliğinin geliştirilmesidir.
Asya’da önemli bir diyalog platformu teşkil eden AİGK/CICA’ya ülkemiz tarafından başından beri güçlü destek verilmekte olup, bu çerçevede 2010-2014 tarihleri arasında AİGK/CICA Dönem
Başkanlığı Türkiye tarafından üstlenilmiştir. Kazakistan 24 Eylül 2020 tarihinde 2021-2022 AİGK/CICA Dönem Başkanlığını devralmıştır.

AİGK/CICA’da ekonomik, çevre, insani, yeni sınama ve tehditler, askeri-siyasi olmak üzere beş ana boyutta Güven Arttırıcı Önlemler’in (GAÖ) uygulanılmasına yönelik çalışma yapılmaktadır. Ülkemiz “Yeni Sınama ve Tehditler” boyutundaki güven arttırıcı önlemlerin Koordinatörlüğünü yürütmektedir. Bu çerçevede, bahse konu etkinliğe katılmak isteyen ve turizm alanında faaliyet gösteren kuruluş/şirketlerinin 7 Ağustos 2021 tarihine kadar ekteki kavram kağıdında yer alan linkten kayıt yaptırmaları gerekmektedir

Saygılarımızla…

EK :Srilanka Turizm Etkinliği Hakkında

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı