Taşınmaz ve Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Eğitimi Hakkında

Ana Sayfa » Duyurular » Taşınmaz ve Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Eğitimi Hakkında

İlgi: TOBB’nin 31.05.2021 tarihli ve 14129567-045.01-5156 sayılı yazısı;

İlgi kayıtlı yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında gayrimenkul danışmanlarına 100 saatlik eğitim şartı getirilmiştir. Söz konusu şartın sağlanabilmesi için Odalarımızdan alınan talepler doğrultusunda, taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden üyelerimiz için TOBB koordinasyonunda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Sahibinden.com işbirliğinde tasarlanan ücretsiz eğitimler 7 Haziran tarihinde başlayacaktır.

Taşınmaz ticareti için 100 saat, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti için ise 35 saat sürecek eğitimler, yıl boyunca üyelerimize online ortamda ücretsiz olarak sunulacaktır. Eğitimlerin sonunda ise katılımcılara ayrıca TOBB ETÜ tarafından başarı sertifikası verilecektir. Eğitimler için üç çevrimiçi sınıf açılmıştır. Detayları www.uzmanlik.com adresinde yer alan ilk eğitimlerin tarihleri aşağıda verilmiştir.

-Emlak uzun programı: 7 Haziran- 13 Temmuz

-Emlak kısa programı: 14 Haziran- 1 Temmuz

-İkinci el araç ticareti programı: 14 Haziran- 1 Temmuz

Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda eğitimler yıl boyu devam edecek olup www.uzmanlik.com adresinden üyeler kaydolarak kullanıcı adı ve şifre ile eğitime dahil olabilecektir. Bu eğitimleri kaçıran üyelerimizin yıl içerisinde her ay düzenlenecek programları, anılan adres üzerinden takip etmeleri önerilmektedir.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 09/06/2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun çerçevesinde, Oda aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler. Yasadan faydalanmak isteyen üyelerimiz 30.09.2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Kanun 30/04/2021 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır.

2. Kanun kapsamında taksitlendirilen aidatların 1. taksitleri 31 Ekim 2021 tarihine kadar olmak üzere altı eşit taksitte ödenecektir.

3. Kanun kapsamında yapılandırılan aidatların taksit ödemeleri aylık olarak yapılır ve ödeme süresinde kısmen veya tamamen 1 taksitin ödenmemesi durumunda yapılandırma iptal edilir.

4. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 30 Eylül 2021 tarihine kadar Odamız Muhasebe birimine kaşe ve imzalı dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. (web sayfamızdan ve oda veznelerinden, matbu dilekçe temin edilebilir.)

5. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz de 30/09/2021 tarihine kadar dilekçe ile müracaat ederek, 31 Ekim 2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

EK:DİLEKÇE

Bilgilerinize sunulur.

EREĞLİ (KONYA) TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

Sayın Üyelerimiz,

Oda Üyelik Aidatlarınızı Haziran ayı içerisinde odamız muhasebe ve tahsilat servisine, www.uye.tobb.org.tr adresinde bulunan online aidat butonu üzerinden ya da aşağıda belirtilen banka hesap numarasına açıklamalı olarak havale-eft yoluyla ödeyebilirsiniz. Yaptığınız ödeme dekontunu konyaereglitso@tobb.org.tr adresine göndermeniz rica olunur.

Halk Bank A.Ş.

Ereğli Şubesi

IBAN:TR05 0001 2009 5110 0016 0000 37

Sayın Üyemiz,

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacaktır.

Nefes Kredi Paketi ile;

Katılımcı Bankalar

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

AKBANK T.A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

Ereğli (Konya) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı