Türk Eximbank “Stok Finansman Destek Paketi”

Ana Sayfa » Duyurular » Türk Eximbank “Stok Finansman Destek Paketi”
27.05.2020 Türk Eximbank “Stok Finansman Destek Paketi”

Sayın Üyemiz,

Türk Eximbank tarafından, Koronavirüs salgınının ihracatçılara olan olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla “Stok Finansman Destek Paketi” devreye alınmıştır.

Stok finansman destek paketi kapsamında KGF tarafından Türk Eximbank’a tanınan Hazine destekli kefalet limitinin toplam tutarı 10 milyar TL.’dir.

KGF teminatıyla TCMB kaynağından TL olarak kullandırılacak kredinin faizi yıllık yüzde 7.25, KGF komisyonu ise binde 5 düzeyinde olacaktır.

Söz konusu kredi, TCMB kaynaklarından, azami 1 yıl vadeli ve Türk lirası olarak kullandırılacaktır. Kredi limiti, KOBİ’ler için 25 milyon TL, KOBİ dışı firmalar için 50 milyon TL olacaktır.

Kredi 01.01.2020 ile 31.03.2020 tarihleri arasındaki stok alım belgelerinin ibrazı halinde kullandırılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla.

Detaylı bilgi edinmek için www.eximbank.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kredi Garanti Fonu şartları, kefalet limiti ve diğer detaylara bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/