Ana Sayfa » Duyurular » Ülkemizden İhracatı Yapılacak Gıda Ürünlerinin Çin Gümrükleri Singlewindow Sistemine Kayıt Edilmesi

Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Çin Gümrükler Genel İdaresi (GACC) tarafından uygulamaya konulan singlewindow kayıt sistemindeki kayıtların işletme ile ürün bazında olduğuna dikkat çekilmektedir. Yazıda, firmalarımızın Çin’e gıda ürünü ihraç etmek istemeleri durumunda, ihracat öncesinde, Çin’deki ithalatçıları ile irtibata geçilmesinin ve singlewindow kayıtlarının ilgili ürünü kapsadığı hususunun teyit edilmesinin faydalı olacağı belirtilmektedir. Ayrıca, sistemde kaydı bulunmayan ürünlerin kayıt işleminin tamamlanarak ilgili ürünler için CTUR ile başlayan kayıt numaralarının sistemden alınmasından sonra ihracat işlemlerine başlanması önerilmektedir.

EK-2

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat

Ödeme Süreleri

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 50. Maddesine istinaden, Üyelerimizin yıllık ve munzam aidatlarını Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitle ödeyebilecekleri ifade edilmiştir.

Üyelerimizin herhangi bir cezai müeyyideye kalmamaları için aidatlarını gününde ödemeleri önemle duyurulur.

Son Ödeme Tarihleri;

1. Taksit 30.06.2022