Veri Sorumluları Siciline Kayıt Tarihlerinin Uzatılması Hakkında Karar

Ana Sayfa » Duyurular » Veri Sorumluları Siciline Kayıt Tarihlerinin Uzatılması Hakkında Karar

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covıd-19 virüs salgını nedeniyle bazı iş yerlerinin fiziksel olarak kapalı olduğu veya uzaktan/dönüşümlü çalışma modeli uygulandığı,bu nedenle veri sorumlularınca kişisel veri işleme envanteri hazırlama çalışmalarının yapılamadığı ve Veri Sorumluları Siciline  (Sicil) kayıt yükümlülüğünün süresinde yerine getirilemediği gerekçesiyle Sicil Kayıt Sürelerinin uzatılmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kuruma intikal ettirilen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde;

• Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile Kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 30.09.2020 tarihine,

• Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile Kayıt Yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,

• Kamu Kurum ve Kuruluşu veri sorumlularının Sicile Kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Söz konusu Resmi Gazete Kararı Ekte sunulmuştur,

EK :20200625-2