Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Hakkında Karar

Ana Sayfa » Duyurular » Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Hakkında Karar

Cumhurbaşkanlığı’nın 2949 Sayılı Kararname ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına dayalı üretim faaliyeti gösteren tesisler içim uygulanacak fiyat ve süreler ile yerli katkı ilavesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına,5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunun 6 ıncı ve 6/B maddeleri gereğince karar verilmiştir.

17/9/2020 Tarihli ve 2949 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Eki Karar;

MADDE-1: 1/1/2021 tarihinden 30/6/2021 tarihine kadar işletmeye girecek olan Yenilenebilir enerji kaynakları (YEK) Destekleme Mekanizmasına tabi YEK Belgeli üretim lisansı sahipleri için,10/05/2005 tarihli ve 5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunun Kanuna ekli I Sayılı Cetvelde yer alan fiyatlar 31/12/2030 tarihine kadar uygulanır.

(2) 1/1/2021 Tarihinden 30/6/2021 tarihine kadar işletmeye girecek YEK Belgeli üretim tesislerinde kullanılan mekanik ve/veya elektro-mekanik aksamın yurt içinde imal edilmiş olması halinde,bu tesislerde üretilecek iletim veya dağıtım sistemine verilen elektrik enerjisi için 5346 sayılı kanuna ekli I sayılı cetvelde belirtilen fiyatlara,üretim tesisinin işletmeye giriş tarihinden itibaren beş yıl süreyle aynı Kanuna ekli II sayılı cetvelde belirtilen fiyatlar ilave edilir.

MADDE-2 :Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE-3 :Bu karar hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

Saygılarımızla.

SAYIN ÜYEMİZ

Elektronik Belge Dağıtım Sistemi, Odamızda hayata geçirilmiş olup, Üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ederek dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini almakla beraber aidat sorgulaması ve ödemesi yapabilecektir.

E-imzalı olarak alabileceğiniz belgelerimiz:

Sisteme sadece firma yetkilileri kayıt olabilmektedir ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde kayıtlı olmalıdır. Onay kodunuz sms ile ulaştırılacaktır. Kayıt işlemi bir defaya mahsus olmakla birlikte,sisteme giriş işlemi kayıt anında belirttiğiniz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapılabilecektir.

Kayıt anında yapılan doğrulama ile cep numarası seçimi boş veya gelen numara yanlış ise bilgileri aşağıda yer alan Oda sicil görevlileri ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Tüm kayıt ve işlem adımlarının anlatıldığı yardım dokümanı tarafınıza ekte sunulmuştur.

TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU

Sisteme gitmek için       :https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/