Gerçek Kişi Şube Yeni Kayıt

Ana Sayfa » Ticaret Sicil Müdürlüğü » Gerçek Kişiler » Gerçek Kişi Şube Yeni Kayıt

GEREKLİ EVRAKLAR

1- KURULUŞ TALEP DİLEKÇESİ

2-Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş unvan altında imza beyannamesi. (Beyannameyi size yakın yerdeki Ticaret Sicili Müdürlüğünde Mersis Talep numarasını ibraz ederek çıkartabilirsiniz.)

3-Fotoğraf  (2 adet)

4-Vergi Dairesinden  “GERÇEK KİŞİLER İÇİN MÜKELLEF GÖRÜNTÜLEME” belgesi (1 asıl – 1 fotokopi)

5-Odaya kayıt için ; GERÇEK KİŞİ KAYIT BEYANNAMESİ

Notlar:

1-Merkezde faaliyet konusu ile aynı ise şube açılışı yapılmalıdır, farklı ise ayrı bir gerçek kişi merkez kaydı oluşturulmalıdır.

2-Şube Yetkilisi Yabancı Uyruklu İse;

Varsa İkamet İzin Belgesi noter tasdikli sureti (1 adet asıl) veya  adresi yurt dışında ise adresi gösterir yabanci-ortak-beyani

Tercüme edilmiş noter onaylı pasaport sureti (1 adet asıl – 1 adet fotokopi)

Fotoğrafı (2 adet)

-Vergi dairesi potansiyel görüntüleme belgesi (1 adet asıl)

NOT: mersis.gtb.gov.tr  adresinden elektronik başvuru yapmanız gerekiyor.

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat

Ödeme Süreleri

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 50. Maddesine istinaden, Üyelerimizin yıllık ve munzam aidatlarını Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitle ödeyebilecekleri ifade edilmiştir.

Üyelerimizin herhangi bir cezai müeyyideye kalmamaları için aidatlarını gününde ödemeleri önemle duyurulur.

Son Ödeme Tarihleri;

1. Taksit 30.06.2022