İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ

Ana Sayfa » Duyurular » İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığın’dan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2020/14) 26.06.2020 tarih ve 31167 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bu Tebliğ’in amacı İspanya Krallığı, İtalyan Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti menşeli/çıkışlı 54.07 gümrük tarife pozisyonu altında yer alan muhtelif gümrük tarife istatistik pozisyonlarında tanımlı “sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat (giyim için olanlar)” ile 55.13, 55.14, 55.15 ve 55.16 gümrük tarife pozisyonlarında tanımlı “sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat” ithalatında re’sen yapılan incelemeler sonucunda önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesidir.

Karar ve işlemler

MADDE 7 – (1) Yapılan incelemeler sonucunda İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, İtalya, İspanya ve Almanya menşeli/çıkışlı 54.07 GTP altında kayıtlı “sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat (giyim için olanlar)” ile 55.13, 55.14, 55.15, 55.16 GTP’lerinde tanımlı “sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat” ithalatına ilişkin olarak Yönetmeliğin 38 inci maddesi çerçevesinde önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verilmiştir.

(2) İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Kararın 11 inci maddesi çerçevesinde, İtalya, İspanya ve Almanya menşeli/çıkışlı 54.07 GTP altında kayıtlı “sentetik filament iplikten dokunmuş mensucat (giyim için olanlar)” ithalatının, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2015/3) çerçevesinde; 55.13, 55.14, 55.15, 55.16 GTP’lerinde tanımlı “sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat” ithalatının ise İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No:2019/4) çerçevesinde ÇHC menşeli ithalatta uygulanan dampinge karşı önlemlerle aynı şekil ve oranlarda teminata bağlanmasına karar verilmiştir.

Söz konusu Tebliğ ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

EK : Ek- 2020-14 (1)

Saygılarımızla.